Home

Achtergrond 168 x bekeken 3 reacties

Europese Commissie opent opslag voor boter

Zuivelbedrijven kunnen vanaf 1januari boter in de particuliere opslag doen.

Hiermee wordt de neerwaartse druk op de zuivelprijzen iets verlicht, hoopt de Europese Commissie.

Vorige week drongen organisaties aan op het versneld openstellen van particuliere opslag. Normaal gesproken zou de interventie pas open gaan per 1 maart. Nog niet duidelijk is hoe lang de boter in de opslag kan blijven. Meestal geldt een opslagperiode van tussen de 90 en 210 dagen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Voor zover mij bekend ligt er "slechts" een voorstel op tafel om PO per 1 Januari 2009 te openen. Een definitieve beslissing zal donderdag 13/11 as. worden genomen.

 • no-profile-image

  Paultje

  Ja beste politiek en LTO, ga maar door met quotumverruimen en afschaffing van de superheffing! De EU kan nu al niet voor een fatsoenlijke melkprijs concureren op de wereldmarkt en daarom piept de zuivelindustrie al weer dat de interventie geopend moet worden. Waar zijn al die zuivelvoorspellers dat europa de concurentie op de wereldmarkt aan moet gaan om markten te veroveren, ze kunnen het nu al niet winnen van de amerikanen! Natuurlijk zijn er allerlei excuses : de dollar is laag en er is minder vraag.
  Zoals de verklaring van de dialoog al aangaf: vraag en aanbod bepaalt de prijs. Maar de prijs bepaald ook de vraag!
  Als Europa de poederprijzen maar laag genoeg zet is er meer vraag, maar dit levert de melkveehouders wel een hele lage melkprijs op.
  Maar ja, als je kostprijs maar laag genoeg is.....

 • no-profile-image

  gert

  quotumverruiming is nu niet te rechtvaardigen

Of registreer je om te kunnen reageren.