Home

Achtergrond 201 x bekeken

Europarlement wil fors meer schoolfruit

Het EU-plan voor schoolfruit moet fors worden uitgebreid, vindt het Europees Parlement.

De parlementsleden vroegen de EU vandaag in een resolutie het budget ruim te vervijfvoudigen van 90 naar 500 miljoen euro.

Brussel wil in alle EU-landen fruit uitdelen aan scholieren, na het succes in Nederland. De appels en peren moeten voorkomen dat de kinderen zich dik eten aan patat en chips. In de EU zijn naar schatting 22 miljoen kinderen met overgewicht.

"Met het huidige geplande budget krijgt een scholier eenmaal per week fruit'', zei CDA'ster Esther de Lange. "Dat is veel te weinig. Met deze resolutie willen we een signaal geven aan de landbouwministers.''

Minister Gerda Verburg (Landbouw) begint vanmiddag aan driedaags EU-beraad waarbij ook een akkoord over schoolfruit op de agenda staat. Verburg vindt 180 miljoen euro van de Europese Commissie en de 27 EU-landen samen voldoende.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.