Home

Achtergrond 155 x bekeken

Europa blij met Obama

De Europese Unie heeft woensdagochtend verheugd gereageerd op de keuze voor Barack Obama als de nieuwe president van de Verenigde Staten.

”Frankrijk, Europa en de internationale gemeenschap heeft behoefte aan zijn energie, zijn afwijzing van onrechtvaardigheid en zijn vastbeslotenheid om een veiliger, eerlijker en stabielere wereld te bouwen”, zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner. Frankrijk is op dit moment EU-voorzitter.

De Franse president Nicolas Sarkozy sprak van een ”briljante overwinning” van Obama. Hij bracht zijn felicitaties over namens het Franse volk.

Ook voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie feliciteerde de Democraat. Volgens Barroso is de tijd aangebroken voor Europa en de VS om weer nauwer samen te werken. De huidige financiële crisis moet van een probleem in een nieuwe mogelijkheid worden veranderd, zei Barroso.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.