Home

Achtergrond 236 x bekeken

Eenderde meer opbrengst met optimale irrigatie

Op het optimale moment beregenen kan een extra opbrengst van 31 procent opleveren.

Dat blijkt uit ervaringen van Dacom Plant Service en Agrarische Unie (AU), die de handen ineenslaan en voor het seizoen 2009 het MasterLink Agri Yield Managementsysteem van Agrarische Unie hebben uitgebreid met irrigatieadvies van Dacom.

Door het plaatsen van een bodemvochtsensor kunnen teler en adviseur zien wat de dagelijkse wateropname is van het gewas in de verschillende bodemlagen.

Op het juiste moment voldoende beregenen is het doel. Dat voorkomt zowel droogteschade als overdadige beregening. In 2007 introduceerde Agrarische Unie MasterLink. Gebruikers beschikken via internet continu over actuele informatie over hun gewas. Het systeem is gebaseerd op de Dacomtechnologie. De adviesmodules zijn de laatste jaren verder doorontwikkeld met hulp van AU.

Of registreer je om te kunnen reageren.