Home

Achtergrond 152 x bekeken

ECB ’klaar’ voor verdere renteverlaging

De Europese Centrale Bank (ECB) is bereid de rente in de eurozone verder te verlagen zolang de inflatie afneemt.

Dat stelde ECB-president Jean-Claude Trichet woensdag in de Egyptische hoofdstad Caïro. ”We staan klaar om de rente te verlagen”, aldus Trichet, die niet wilde zeggen wanneer en met welke marge de rente zal worden verlaagd.

De ECB haalde zowel in oktober als in november een half procentpunt van het belangrijkste rentarief af, waardoor dat nu op 3,25 procent staat. De Britse en Amerikaanse centrale banken namen grotere stappen in een poging de economische groei te stimuleren.
Het beleidsbepalende comité van de ECB komt 4 december weer bijeen. Deskundigen rekenen erop dat de rente daarbij weer met een half procentpunt zal worden verlaagd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.