Home

Achtergrond 159 x bekeken

EC daagt Nederland om btw-vrijstelling

De Europese Commissie daagt Nederland voor het Hof van Justitie omdat Nederland geen btw heft bij de terbeschikkingstelling van personeel.

Dat heeft de Commissie donderdag bekendgemaakt. In de Europese regelgeving is de levering van bepaalde goederen en diensten in de socioculturele sector, de gezondheidszorg en het onderwijs vrijgesteld van btw. Nederland gaat volgens het Hof echter te ver door ook geen btw te heffen op het terbeschikking stellen van personeel in deze sectoren.

Daarnaast hoeven ook Nederlandse overheidsinstanties die personeel leveren aan de euregio’s van de Nederlandse overheid geen btw te betalen.

De Commissie stelt dat deze overheidsinstanties als particuliere organisaties, vergelijkbaar met uitzendbureaus, handelen wanneer ze personeel ter beschikking stellen. Daarom zijn ze volgens de Commissie ook gewoon btw-plichtig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.