Home

Achtergrond 164 x bekeken

Duizenden herdenken Eerste Wereldoorlog in België

In het Belgische Ieper hebben vandaag duizenden mensen het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht.

De Vlaamse premier Kris Peeters legde bij de Menenpoort bloemen neer voor de oorlogsslachtoffers. Op de poort uit 1927 staan tienduizenden namen van Britse en Ierse doden die rondom Ieper sneuvelden en wiens lichamen nooit zijn teruggevonden.

Peeters zei in zijn toespraak de herinnering aan de oorlog levendig te willen houden. Hij pleitte in dat kader voor de oprichting van de zogeheten Verklaring van Menenpoort, een internationale werkgroep die zich moet buigen over de 100-jarige herdenking van de Grote Oorlog. Peeters pleit voor samenwerking op internationaal vlak.

Kroonprins Filip herdacht het einde van de oorlog in november 1918 door een bloemenkrans neer te leggen aan de voet van de Congreskolom in Brussel, bij het graf van de onbekende soldaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.