Home

Achtergrond 183 x bekeken

Duiven onderzoekt kans tuinbouwcluster

De gemeente Duiven gaat onderzoek doen naar de moegelijkheden voor een glastuinbouwcluster in de Oosthoek in Groessen. Dat is de uitkomst van overleg tussen glastuinders en de gemeente Duiven, meldt dagblad De Gelderlander.

Het onderzoek moet uitwijzen of Oosthoek een goede plek voor een glastuinbouwcluster is. Daarnaast moet blijken welke voordelen er zijn te behalen qua energieopwekking en hoeveel tuinders willen meedoen en of bedrijfsverplaatsingen haalbaar zijn. Op dit moment zijn er vier gegadigden.

Glastuinder Toon van Sadelhoff uit Loo noemt het belangrijk dat glastuinders nieuwe mogelijkheden krijgen. "We dreigen vast te lopen door de dure energie en ruimtegebrek. Als je gaat clusteren kun je nogal wat doen aan de energiekosten en minder afhankelijk worden van fossiele energie."

Of registreer je om te kunnen reageren.