Home

Achtergrond 137 x bekeken

Democraten breiden meerderheid in Congres uit

De Democratische partij van de nieuw gekozen Amerikaanse president Barack Obama heeft haar meerderheid in het Congres verder uitgebreid.

In beide kamers van het Amerikaanse parlement, het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, staan de Democraten op winst na verkiezingen die dinsdag tegelijk met de presidentsverkiezingen werden gehouden.

In de Senaat, waar 35 zetels van de honderd zetels op het spel stonden, wonnen de Democraten zeker vijf zetels ten koste van de Republikeinse partij van president George Bush. Ze staan nu op zeker 56 senatoren, onder wie twee onafhankelijken die in de regel meestemmen met de Democraten. Een van die twee is ex-Democratisch vicepresidentskandidaat Joe Lieberman. De Republikeinen kunnen zeker rekenen op veertig senatoren. Vier plaatsen zijn nog onbeslist.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.