Home

Achtergrond 252 x bekeken

Deense biggenexport stevent af op vijf miljoen

De Deense biggenexport komt dit jaar bij voortzetting van de huidige trend gedurende de eerste negen maanden voor het eerst uit op 5 miljoen of licht meer.

Dat is in het gegeven geval een groei met 1,2 miljoen ten opzichte van vorig jaar. Volgens de jongste cijfers van vleesbrancheorganisatie Danish Meat Assocation werden in de eerste negen maanden net zoveel biggen in het buitenland afgezet als in 2007 als geheel, namelijk 3,8 miljoen.

De groei van de afgelopen jaren houdt met deze ontwikkeling onverkort aan. In 2006 exporteerden de Denen ruim 3,5 miljoen biggen. Waarnemers, waaronder het Duitse landbouwmarktbureau ZMP, gaan ervan uit dat het eind van de ontwikkeling nog niet in zicht is.

Of registreer je om te kunnen reageren.