Home

Achtergrond 166 x bekeken 1 reactie

Debat nertsenverbod weer met week uitgesteld

De Tweede Kamer heropent op zijn vroegst pas volgende week het debat over een verbod op de pelsdierhouderij.

Aanvankelijk zou al deze week worden gedebatteerd over het initiatiefwetsvoorstel van SP en PvdA, maar dat is met een week uitgesteld.

De Kamer heeft een aantal onderwerpen rond de sociale zekerheid toegevoegd aan de agenda van deze week. Het uitstel heeft volgens een woordvoerster van landbouwinstituut LEI niets te maken met het rapport over de nertsenhouderij, dat volgens planning gewoon deze week verschijnt. In dat rapport geeft het LEI een actualisatie van de kosten van een verbod.

Een verbod op de pelsdierhouderij lijkt overigens niet te kunnen rekenen op een meerderheid in de Kamer. CDA, VVD, SGP zijn mordicus tegen, ChristenUnie en PVV zijn in beginsel voor, maar hebben aangegeven tegen te stemmen, omdat een verbod te veel geld kost en niet chic is ten opzichte van ondernemers die de afgelopen jaren op last van Kamerbesluiten hebben geïnvesteerd in hun bedrijf.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk Grooten

    Aanrader: lees artikel in Trouw van 30 oktober: "nertsen voelen zich prima in kooitje" geschreven door G. de Jonge, bioloog en voormalig wetenschappelijk onderzoeker pelsdierhouderij bij het ministerie van landbouw

Of registreer je om te kunnen reageren.