Home

Achtergrond 152 x bekeken

Daling aantal boekingen wintervakanties

Het aantal boekingen van georganiseerde zon- en sneeuwvakanties van november tot april blijft achter bij het aantal boekingen in dezelfde periode vorig jaar.

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) meldt vandaag 14 procent minder boekingen. Evenals in andere sectoren constateert de reisbranche dat het consumentenvertrouwen op een laag pitje staat. Volgens een ANVR-woordvoerster gaat het vooral om tweede of derde vakanties die mensen wellicht iets later boeken.

Vliegbestemmingen in Europese en Middellandse Zeelanden en naar verder weggelegen bestemmingen laten een minus van 21 procent zien in de komende maanden. Voor Turkse vakanties is deze winter 43 procent minder belangstelling dan vorig jaar.

Daarentegen doen reizen naar de Verenigde Staten en India/Nepal het goed. Reizen naar de wintersportgebieden laat een dip zien van 7 procent. Oostenrijk blijft wel het populairst. De ANVR-cijfers tonen ook aan dat er een verschuiving plaatsvindt van vliegvakanties naar autoreizen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.