Home

Achtergrond 194 x bekeken

DR verwacht nog 10.000 aanmeldingen derogatie

Met nog twee weken te gaan, is al 60% van de verwachte aanmeldingen voor derogatie voor 2009 binnen bij Dienst Regelingen (DR). DR verwacht op basis van vorig jaar nog een kleine 10.000 aanmeldingen. Aanmelden kan nog tot 1 december 2008.

Wanneer de ondernemer zich niet voor 1 december 2008 aanmeldt voor derogatie, kan hij in 2009 geen gebruik hiervan maken. De snelste manier om de aanmelding op te sturen is via de website van Het LNV-Loket. Van de aanmeldingen die nu binnen zijn, is bijna 90% via internet ingediend. De ondernemer krijgt direct na de aanmelding via internet een elektronische ontvangstbevestiging. Ook kan hij in Mijn dossier (Bekijken) direct zien of zijn aanmelding is geregistreerd.

Agrarische ondernemers hebben een gebruiksnorm voor dierlijke mest van 170 kilo stikstof per hectare per jaar. Onder bepaalde voorwaarden mogen zij hiervan afwijken: derogatie. In dat geval geldt een gebruiksnorm van 250 kilo voor stikstof per hectare. Meer informatie over de voorwaarden is te vinden op de website van Het LNV-Loket.

Lees ook Dienst Regelingen, 13 november 2008: Aanmelden derogatie 2009 kan tot 1 december

Meer informatie Dienst Regelingen, 7 november 2008: Aanmelden derogatie kan vóór 1 december 2008

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.