Home

Achtergrond 140 x bekeken

DNB heeft al 90.000 Icesave-aanvragen ontvangen

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft al negentigduizend aanvragen ontvangen sinds het moment dat het depositogarantiestelsel voor de omgevallen internetspaarbank Icesave is ingesteld.

Dit zei een woordvoerder van DNB vandaag.

De woordvoerder zei verder dat ongeveer 113.000 spaarders hebben ingelogd op het gedeelte van de DNB-website dat voor Icesave-spaarders is ingericht. Een groot deel hiervan heeft het formulier ingevuld en formeel een aanvraag ingediend.

DNB stelde vorige maand het depositogarantiestelsel in werking voor Icesave, onderdeel van de omgevallen IJslandse bank Landsbanki. Ongeveer 140.000 Nederlanders kunnen volgens DNB voor ongeveer 1,6 tot 1,7 miljard euro in totaal een beroep doen op het garantiestelsel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.