Home

Achtergrond 266 x bekeken

Center Parcs krijgt berenvlees van Van Loon

Van Loon Vlees in Best gaat vanaf komende voorjaar berenvlees leveren aan Center Parcs. Dit bevestigt directeur Roland van Loon van Van Loon vlees.

Volgens Van Loon krijgt Center Parcs vlees geleverd uit het productieproject vanwaaruit ook supermarktketen Lidl afneemt. Van Loon: "Het gaat om niet al te grote volumes. Center Parcs kan zo meeliften met de productie die we maken voor Lidl." Van Loon wil verder nog niet veel kwijt over zijn berenvleesproject. Het enige dat hij meldt is dat het gaat om Nederlandse varkenshouders die de dieren gaan produceren. Zo blijft nog onduidelijk waar de dieren worden geslacht en welke maatregelen Van Loon treft om te voorkomen dat er vlees van stinkende beren bij de consument terecht komt.

"We komen voor het einde van het jaar met meer duidelijkheid." Van Loon zegt voorlopig in de luwte te willen blijven opereren en te willen zien hoe de markt zich verder ontwikkelt. Tot nu toe hebben verschillende bedrijven aangegeven dat ze berenvlees gaan verkopen. Het gaat om CoopCodis, McDonalds, Burger King en Febo. Ook eeen aantal keurslagers verkopen berenvlees.

Ook Aldi, Super de Boer en Plus hebben aangegeven dat ze vanaf volgend voorjaar berenvlees gaan verkopen. De vraag is echter of dat lukt, nu hun leverancier Tönnies heeft aangegeven nog zeker anderhalf jaar nodig te hebben om een goed werkend detectiesysteem te ontwikkelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.