Home

Achtergrond 240 x bekeken

Canadees onderzoek: geen MRSA gevonden bij koeien

De methycilline resistente stafylokok komt niet voor bij melkvee.

Dat blijkt uit voorlopige resultaten van een onderzoek dat wordt uitgevoerd op 80 melkveebedrijven in Canada. Het onderzoek, uitgevoerd door Nederlandse en Canadese wetenschappers, heeft nog geen positieve monsters opgeleverd.

De onderzoekers zeggen dat er twee redenen kunnen zijn voor de afwezigheid van de bacterie in de melkmonsters: de ziekteverwekkers zijn er echt niet, of de analysemethode is niet nauwkeurig genoeg. Tot nu toe zijn 550 monsters onderzocht van de 2000 die genomen zijn bij koeien die werden drooggezet en bij dieren met mastitis.

In een ander onderzoek is gekeken naar de aanwezigheid van de mastitis-veroorzakende stafylokok in het neusslijm van koeien. Dat bleek niet te vinden. Bij de mens is de stafylokok meestal in de neus te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.