Home

Achtergrond 398 x bekeken

Buitenlanders in Spanje voor 65 miljoen opgelicht

De Spaanse politie heeft deze week een bende opgerold, die wordt verdacht van het oplichten van ongeveer tweehonderd buitenlanders voor een totaalbedrag van ongeveer 65 miljoen euro.

De buitenlanders staken geld in niet-bestaande projecten aan de Costa del Sol. Twee personen zijn aangehouden. Twintig personen worden verdacht van onder meer witwaspraktijken, vervalsen van documenten en oplichting, aldus de Spaanse kranten El País en La Opinión de Malaga vrijdag op gezag van de politie.

De bende benaderde de buitenlandse investeerders onder meer via internet, de telefoon en beurzen voor onroerend goed. Vooral Britten zijn slachtoffers van de bende geworden. De oplichters hielden de investeerders voor dat hun geld werd gestoken in onder meer hotels en recreatiecomplexen. De investeerders konden niet controleren wat met hun geld gebeurde, omdat ze niet in Spanje verbleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.