Home

Achtergrond 243 x bekeken

Brits zuivelbedrijf schrapt 640 banen

De Britse melkcooperatie Dairy Farmers of Britain gaat 640 van de 2.200 banen schrappen en in ieder geval twee van de vijf melkfabrieken sluiten.

Bovendien verlaagt DFOB met terugwerkende kracht tot 1 november de melkprijs met ongeveer 2,4 eurocent per liter.

Rond DFOB, met 2.400 melkveehouders een van de grootste Britse melkcooperaties, circuleren al geruime tijd geruchten over financiele moeilijkheden. De cooperatie moest twee weken geleden haar melkleveranciers gerust stellen over de uitbetaling nadat berichten over een naderend faillissement de ronde deden.

DFOB, dat als brede cooperatie naar eigen zeggen het Europese 'nieuwe generatie business' model volgt, heeft nu een diepgaande herstructurering aangekondigd om de winstgevendheid volgend jaar al te herstellen. ''Het gaat er om in de overheadkosten te snijden en we denken dat we op deze manier een derde daarvan weghalen,'' aldus directeur Andrew Cooksey, die er aan toevoegt 'dat dit bericht voor onze mensen op een heel moeilijk moment komt'. De verlaging van de melkprijs is volgens Cooksey ingegeven door de halvering van de roomprijzen in combinatie met hogere kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.