Home

Achtergrond 148 x bekeken

Braziliaanse vleesgigant lijdt verlies door speculatie

Sadia, de grootste producent van pluimvee- en varkensvlees in Brazilië, boekte in het derde kwartaal van het lopende boekjaar een verlies van 283 miljoen euro.

Het vorige kwartaal resulteerde nog in een winst van 43 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Een jaar eerder boekte Sadia over de zelfde periode een winst van 68 miljoen euro. Over heel 2007 was dit 250 miljoen euro.

Het Braziliaanse bedrijf verloor veel geld met speculeren op de beurs en op de wisselskoersmarkten. Een deel van de verliezen ontstond ook door het geruchtmakende faillissement van zakenbank Lehman Brothers in New York half september.

Sadia rapporteerde in het derde kwartaal van dit jaar wel een omzetstijging van 30 procent. Ook het verkochte volume steeg met 19 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.