Home

Achtergrond 470 x bekeken

Bouw GeslotenKas bij BiJo is gestart

De bouw van de GeslotenKas bij het biologische glastuinbouwbedrijf BiJo in ’s Gravenzande is gestart. Er wordt gewerkt aan een kas van 26.000 vierkante meter.

In 2008 is er al 72.000 m² kas met luchtbehandelingskasten gerealiseerd. In deze nieuw te bouwen kas fungeert de kas als grote zonnecollector waarbij de overtollige warmte ondergronds wordt opgeslagen. Deze hoeveelheid warmte is voldoende om in de winter zowel de GeslotenKas als de overige 7,2 hectare te verwarmen.

De ondernemersfamilie Jonker ziet de inpassing van de GeslotenKas als een logische stap binnen de ambitie om een toonaangevende partij te zijn op het gebied van biologische en duurzame teelt. Als de hele uitbreidings- en vernieuwingsoperatie is afgerond, omvat het bedrijf vier locaties met in totaal 16,6 hectare. De BV wordt hiermee het grootste biologische tuinbouwbedrijf in zijn soort.

Met dit project wil BiJo een voorbeeld zijn voor de hele sector en streeft het naar 100 procent duurzaamheid in 2010. Door slechts gebruik te maken van duurzame energiebronnen wil het bedrijf onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Eind februari gaan de planten de grond in. De feestelijke opening zal medio 2009 plaatsvinden. De kas wordt samen gerealiseerd met JMC Consultancy en Innogrow.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.