Home

Achtergrond 185 x bekeken

Bos verwacht 'dikke plus' in koopkrachtstijging

De koopkracht gaat volgend jaar meer omhoog dan verwacht.

Volgens minister Wouter Bos van Financiën wordt "die magere plus'' van 0,5 procent "een dikke plus''. "Hoewel mensen in de eerste maanden van het jaar nog hoge energiekosten zullen hebben, gaan die daarna omlaag.''

Bos heeft dit volgens zijn woordvoerder gezegd tegen de Telegraaf, die daar zaterdag over publiceerde. Een van de oorzaken is de daling van de olieprijzen. "Aan de pomp merken mensen het natuurlijk al.''

Volgens de Telegraaf komt de koopkrachtstijging uit op 1 procent. Sommige groepen gaan er 1,5 procent op vooruit, maar voor gepensioneerden met een groot aanvullend pensioen kan het tegenvallen. De krant zegt zich te baseren op nog geheime cijfers van het Centraal Plan Bureau. Bos' woordvoerder kon de cijfers niet bevestigen. Kringen rond het kabinet noemen ze wel "waarschijnlijk''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.