Home

Achtergrond 161 x bekeken 2 reacties

'Boeven werken wel samen in Europa'

”Boeven werken in Europa wel goed met elkaar samen over de grens. Dan zijn er geen taalproblemen en de organisatie verloopt soepel. Bovendien verdelen ze de buit sneller dan wij de begroting goedkeuren.”

Dat zei D66-lijsttrekker voor het Europees Parlement Sophie in ’t Veld vrijdag in Den Haag, waar het Europees Bureau Parlement Nederland het eerste lijsttrekkersdebat organiseerde. Ze wilde er maar mee zeggen dat een doelmatige samenwerking binnen Europa wel degelijk te realiseren valt.

VVD-lijsttrekker en Tweede Kamerlid Hans van Baalen, greep haar uitspraak aan om opnieuw te pleiten voor een Europese FBI om deze boeven beter te bestrijden. Hij wil dat Europol, dat in Den Haag zetelt, uitgebreid wordt en ook zelf opsporingsbevoegdheid krijgt. Nu vergaart Europol vooral grensoverschrijdende informatie over criminele activiteiten in de Europese lidstaten. De landen leveren de gegevens op vrijblijvende basis aan, maar volgens Van Baalen moet dat verplicht worden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Wel

    Welnee, de basis van de grootste criminele organisaties zitten veelal in de hoofdsteden. Deze mafiosos zijn ook wel bekend als ambtenaren.

  • no-profile-image

    gert

    het zijn meest draaideurcriminelen,even arresteren en een half jaar verder gaan ze gewoon weer door

Of registreer je om te kunnen reageren.