Home

Achtergrond 330 x bekeken

Beursweek na korte opleving in mineur

Na een redelijk begin van de week en een opleving op dinsdag, toen de Amerikaanse verkiezingen werden besloten, verloren de meeste agribusiness-aandelen weer fors terrein.

Een bijzonder negatief economisch vooruitzicht van het IMF bleek op donderdag van grotere invloed dan de renteverlagingen.

Op weekbasis verloor mechaniseerder Agco het meest: 12,7 procent, terwijl Case New Holland en John Deere tevens fors inleverden. Ook andere fabrikanten van productiemiddelen, waaronder dus ook bijvoorbeeld Yara of Syngenta, verloren terrein. De prijs van mais bereikte het laagste niveau in een week doordat de teruglopende economie de vraag naar voeding, voeder en energie naar verwachting afneemt.

Het aandeel van het Duitse Südzucker won op weekbasis toch 4,7 procent. De FAO voorspelt blijvende krapte. Danisco, dat op Europese toestemming wacht voor de verkoop van de suikerdivisie, profiteerde nog mee. Voor vleesverwerker Tyson Foods eindigt de week ondanks vooruitzicht op lagere voederkosten in 11 procent verlies. Zuivelaar Bongrain verklaarde dat blijvend hoge melkprijzen de resultaten drukken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.