Home

Achtergrond 188 x bekeken

'Banken zullen weer gaan uitlenen'

De kredietmarkt is de laatste weken genormaliseerd en op termijn zullen banken weer geld gaan uitlenen aan bedrijven en consumenten.

Dit stelt Jonathan Armitage, hoofd Amerikaanse beleggingen bij de Britse vermogensbeheerder Schroders.

"De markt functioneert normaler. Dit zal banken meer vertrouwen geven om uit te lenen. Simpele economische wijsheid dicteert dit.'' Armitage baseert zijn constatering vooral op een scherpe daling van de Libor-rentes, de rentetarieven die banken elkaar in rekening brengen voor onderlinge leningen.

In de afgelopen weken is de Libor scherp gedaald en heeft deze volgens Armitage inmiddels het laagste niveau in vier jaar tijd bereikt. Het rentetarief voor leningen met een looptijd van 1 maand staat nu op ongeveer 2,18 procent, tegen ongeveer 4,14 procent een maand geleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.