Home

Achtergrond 139 x bekeken 5 reacties

'Banen weg door fusie inspecties'

De geplande fusie tussen de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), Algemene Inspectiedienst (AID) en Plantenziektenkundige Dienst (PD) leidt tot grote sociale problemen in Zuid-Limburg.

Volgens Marlies Smeenk, voorzitter van de ondernemingsraad van de AID, moeten voor 2011 meer dan 200 banen verdwijnen bij de AID. Dat terwijl de perspectieven op een baan in Zuid-Limburg niet erg rooskleurig zijn. "Wij vinden het besluit daarom sociaal onaanvaardbaar."

Bovendien komt het hoofdkantoor van de nieuwe autoriteit, die VWA gaat heten, in Utrecht. In elk geval de staffuncties worden daar ondergebracht. Voor mensen die nu nog in Kerkrade werken kan dat zeer ingrijpend zijn, aldus Smeenk.

Bij de AID is met teleurstelling gereageerd op de naam van de nieuwe autoriteit. "Het gevoel dat sprake is van een overname, zien velen bevestigd. Bovendien dekt de naam de lading niet; de AID houdt zich ook bezig met dierziektebestrijding en natuur- en milieuhandhaving."

De ondernemingsraden van VWA, AID en PD is gevraagd in december met een advies over het fusievoorstel te komen. Hiervoor moet nog afstemming plaatshebben, zegt Smeenk.

Lees ook Kamer wil debat over fusie VWA

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    oh

    Valt dit onder de noemer PREVENTIEF RUIMEN !!!!!!!!!!!!!!

  • no-profile-image

    Mark

    Misschien een leuk idee om ze gezamelijk uit te wuiven.

  • no-profile-image

    Vrijgezel

    Door succesvol boeren ruimen beginnen ze zichzelf maar uit verveling te ruimen.

  • no-profile-image

    gert

    door toedoen van de AID en de minister is er ook een slachterij in Leeuwarden gesloten met ontslag voor het personeel,daar lag de AID ook niet wakker van

  • no-profile-image

    Harm

    Het is heel logisch dat er banen verdwijnen, er zijn al heel veel boeren gestopt. Het aantal van 200 is relatief weinig. Minder boeren is minder controles. De kosten zullen wel weer stijgen, de direktie zal wel weer een uitmuntend kantoorpand laten inrichten.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.