Home

Achtergrond 162 x bekeken

Balkenende naar Washington voor Top G20

Minister-president Balkenende neemt komende zaterdag deel aan de Top van de G20 in Washington.

Dit meldt het ministerie van Algemene Zaken. Onderwerp van gesprek is de financiële crisis.

De president van de Verenigde Staten, George Bush, is de gastheer van de top. De G20 wordt gevormd door de negentien belangrijkste economieën in de wereld en de Europese Unie. Jan Peter Balkenende kreeg de uitnodiging van de Franse president Sarkozy, de huidige voorzitter van de Europese Unie. Nederland is de zestiende economie ter wereld; de financiële sector staat op de ranglijst op de zevende plaats.

De wereldleiders zullen praten over de internationale financieel-economische situatie, welke verbeteringen daarin noodzakelijk zijn en hoe tot die aanpassingen te komen. Eerder bleek uit een verklaring van de G20 dat de groep het erover eens is dat grootschalige hervormingen nodig zijn in het wereldwijde financiële systeem. In de verklaring was verder te lezen dat ”de wereldwijde crisis ook wereldwijde oplossingen vereist en een aantal algemene principes.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.