Home

Achtergrond 172 x bekeken

Aziatische leiders feliciteren Obama met zege

Leiders van Aziatische landen hebben de Democraat Barack Obama woensdag gefeliciteerd met diens zege in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De Chinese president Hu Jintao repte van een nieuw historisch tijdperk. Hu liet weten dat hij uitkijkt naar ,,een constructieve samenwerking'' met Obama. De Japanse premier Tarek Aso sprak woorden van gelijke strekking. In het kleine Japanse stadje Obama vierden de inwoners de overwinning van de Democraat met muzikale optredens en dans.

De Afghaanse president Hamid Karzai riep Obama op het beleid voor Afghanistan aan te passen. Karzai wil dat de VS bij het bestrijden van het terrorisme meer militairen in het grensprovincies van Afghanistan inzetten. Die moeten helpen bij het voorkomen van infiltratie door terroristen en het tegenhouden van drugssmokkelaars.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.