Home

Achtergrond 380 x bekeken 5 reacties

Agrifac maakt doorstart

De Steenwijker rooier- en spuitenspecialist Agrifac maakt een doorstart. Het bedrijf gaat in een gewijzigde vorm door, waarbij de nadruk komt te liggen op innovatie en assemblage.

Doordat de primaire metaalbewerking wegvalt kunnen niet alle 77 oud-werknemers een plaats krijgen in de nieuwe onderneming. Deze start met 47 werknemers. De doorstart werd onder meer mogelijk doordat de gemeente Steenwijkerland de grond en de gebouwen van Agrifac gekocht heeft en deze aan Agrifac terug verhuurt. Het nieuwe Agrifac staat los van de oude AgriMac holding. Het bedrijf kan meteen aan de slag, want de orderportefeuille is nog goed gevuld. Er zijn zelfs machines verkocht gedurende het faillisement.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Laatste reacties

 • no-profile-image

  japio

  gefeliciteerd allen prima zaak goede machines

 • no-profile-image

  N.R.

  Dus gewoon even de schulden afschudden en weer vrolijk verder gaan... gelukkig hebben wij er geen geld van tegoed. Niet tegenstaande is het wel fijn dat men verder gaat,omdat men mooie(goede) machines produceert.

 • no-profile-image

  ErJe

  Dit is trekken aan een dood paard. In de huidige neergaande spiraal, is dit een tijdelijk iets.

 • no-profile-image

  JanZ

  Dat is inderdaad zeer inovatief: grond verkopen aan de gemeen(te)schap en vervolgens terug huren. Alleen jammer dat de gemeen(te)schap hier dus weer op mag draaien voor gevoerd wanbeleid. Want zo zie ik dat. Als de orderportefeuille goed gevuld is dan hoeft men niet over de kop te gaan!!! Als men desondanks toch wil?moet saneren doe dat dan op een eerlijke manier. Nu heeft men deze constructie bedacht omdat goedkoper is voor het bedrijf om te huren ipv eigenaar te zijn van grond en gebouwen. Wie vult het at op??? Juist de gemeen(te)schap. En straks gaat Agrifac weer even failliet en zit de gemeen(te)schap met een zooi oude gebouwen en een stuk waarschijnlijk zwaar vervuilde grond. Want men zal het wel niet met een schone grond verklaring aan de gemeen(te)schap hebben over gedaan want dat kan niet in zo'n korte tijd een dergelijke verklaring te krijgen. En Agrifac kan weer met een "schone lei" elders opnieuw "doorstarten in een gemeente die het meeste subsidie geeft aan nieuw te vestigen bedrijven.

 • no-profile-image

  japio

  Meneer jantz heeft u moeite met het ondernemerschap, er is in deze tijd vast een goed ondernemersplan geschreven, wil je vandaag de dag nog enig krediet krijgen . de gemeente heeft een mooi stuk grond vlak bij het centrum en wij houden mooie goede machines. Wie heeft er verlies?????????

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.