Home

Achtergrond 180 x bekeken 3 reacties

Aboutaleb twijfelt aan Bulgaren en Roemenen

Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is niet overtuigd van de noodzaak van een snelle toelating van Roemenen en Bulgaren tot de Nederlandse arbeidsmarkt.

Deze maand hakken Aboutaleb en minister Donner van Sociale Zaken de knoop door over de laatste EU-burgers die nog niet vrij op de arbeidsmarkt mogen opereren. De staatssecretaris twijfelt. "Ik kan het moeilijk verkroppen dat we het binnenlands aanbod niet gebruiken. Ik vind het te makkelijk als werkgevers zeggen dat er mensen van buiten moeten komen."

Aboutaleb, die tijdens zijn werkbezoek vorige week aan de tuinbouw het telefoontje kreeg dat zijn benoeming tot burgemeester van Rotterdam per 1 januari definitief is, stelt dat er meer en betere methoden zijn om het binnenlands aanbod van uitkeringsrechtigden, dan tot op heden uitgeprobeerd.

"We zijn soms te klassiek georganiseerd. We proberen werkzoekenden te stimuleren met brieven en folders. Maar soms is een persoonlijke benadering veel beter." Dat geldt volgens Aboutaleb ook voor de zogeheten nuggers (niet-uitkeringsrechtigden zonder baan). Deze groep van veelal huisvrouwen op een moderne manier aanspreken met een goed aanbod voor werk in de tuinbouw kan veel opleveren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  IK

  Wanneer zal Den Haag nu eens leren dat naast een andere benadering van werklozen, er ook een andere benadering van de werkgevers nodig is??? Een hoop werkgevers willen geen moeite doen om in Nederland te zoeken. Daarbij worden werkgevers aan alle kanten door Den Haag ontzien door geen verplichtingen op te leggen. Zolang dat zo blijft zal er in dit land een grote groep werklozen blijven bestaan. Maar ja, ministers en staatssecretarissen willen het bedrijfsleven helemaal niets opleggen, daar willen ze straks lekker lui hun comissariaatjes kunnen volmaken. En laten we eerlijk zijn, dan is een afhankelijke groep als de werklozen natuurlijk een stuk makkelijker te pakken. Er zijn genoeg mensen die graag willen werken, maar die door de werkgevers worden uitgesloten onder de noemer "te weinig ervaring, te lang thuis gezeten". Daar moet eerst eens werk van gemaakt worden, de kip met de gouden eieren die al die werkgevers willen bestaat namelijk nog steeds niet.

 • no-profile-image

  leen

  Wie niet werkt (mits gezonde personen) zal niet eten. Dus geen uitkering en op je luie kont blijven zitten! Hebben we ook in nederland geen last van o.a. dronken polen die we bijna dagelijks meemaken op de wegen in de omgeving van glastuinbouwloctaies. Dus Roemenen en Bulgaren ook niet nodig in Nederland.

 • no-profile-image

  Hajo

  Leuk woord,Nuggers.
  Zeker uitgevonden door een polpen
  (politieke penis)

Of registreer je om te kunnen reageren.