Home

Achtergrond 199 x bekeken

Aandeelhouders slepen Pilgrim’s Pride voor rechter

Aandeelhouders van de Amerikaanse pluimveevleesverwerker Pilgrim’s Pride slepen het bedrijf voor de rechter.

De directie zou namelijk de markt misleid hebben. Pilgrim’s Pride zit behoorlijk in de problemen. De aandelenkoersen zijn in de afgelopen weken gekelderd en de verwachting bestaat dat het bedrijf niet aan zijn schuldverplichtingen kan voldoen. Marktkenners verwachten dat het bedrijf verkocht zal worden of zelfs failliet zal gaan.

De aandeelhouders verwijten de directieleden dat ze geen openheid van zaken hebben gegeven, terwijl ze al maanden op de hoogte van de penibele situatie zouden zijn. Bovendien zou de directie niet genoeg hebben gedaan om de schade te herstellen. Hiermee zou zij in strijd met de wet gehandeld hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.