Home

Achtergrond 177 x bekeken

90.000 Doden per jaar door slangenbeet

Wereldwijd overlijden elk jaar meer dan 90.000 mensen aan de gevolgen van een slangenbeet.

Dat hebben onderzoekers van de Kelaniya-universiteit in Sri Lanka vandaag bekendgemaakt. Tot nu toe nam men aan dat jaarlijks 20.000 mensen door een slangenbeet sterven, maar de onderzoekers stellen dat dit aantal een grove onderschatting is. "We schatten dat jaarlijks 1.841.000 mensen vergiftigd worden en 94.000 mensen sterven'', aldus een onderzoeker.

In India sterven jaarlijks de meeste mensen aan giftige slangenbeten: elfduizend. Zuid-Azië telt nog eens 14.000 doden per jaar. Ook in Afrika, ten zuiden van de Sahara, veroorzaken giftige slangen problemen. Daar wordt het aantal slachtoffers volgens de wetenschappers ernstig onderschat omdat Afrikanen dikwijls geen medische hulp zoeken of krijgen. Van de Nigeriaanse slachtoffers zoekt bijvoorbeeld ruim 8 procent hulp bij een slangenbeet; van de Kenianen is dat 27 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.