Home

Achtergrond 238 x bekeken

40 innovatieve ondernemers presenteren zich op 10 november

Op 10 november 2008 is het de ‘Dag van de Toekomst’. Op deze dag vindt een beurs plaats voor innovatie in de agro- en foodsector. Minister Verburg van LNV gaat met 3 van de 40 innovatieve ondernemers in gesprek. De beurs wordt georganiseerd door het ministerie van LNV, het Innovatienetwerk, TransForum en de Taskforce Multifunctionele Landbouw. Het evenement vindt plaats op Papendal bij Arnhem en duurt van 12.00 tot 19.00 uur.

Het hart van de Dag van de Toekomst wordt gevormd door innovatieve ondernemers die hun projecten en producten presenteren op de innovatiebeurs. Deze innovatiebeurs is onderverdeeld in zes clusters. Dit zijn aquacultuur, energie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, multifunctionele landbouw, regionale dynamiek en technische innovaties.

Op de weg van idee naar realiteit liggen verschillende uitdagingen:

  • geld verdienen met duurzaamheid, met verbreding, met de stad of door schaalvergroting;
  • verbinden van markt, omgeving en samenleving;
  • regelingen en wetten;
  • samenwerken en vinden van partners;
  • exporteren.
Naast de groene ondernemers zijn er ook sprekers die hun visie geven op innovatie en samenwerking:
  • Guus Broos, lid van de Raad van Bestuur van Orbis Medisch en Zorg concern,
  • Paul Baan, voorzitter van de Noaber Foundation,
  • Marijke van Haaren, gedeputeerde van de Provincie Gelderland
  • Pierre Sommers, directeur van Klavertje vier, de gebiedsontwikkelingsorganisatie van Greenport Venlo.
Het bedrijf Vencomatic en kippenhouder Brandsen uit Barneveld tekenen een contract voor de bouw van een diervriendelijke kippenstal. De voorzitter van de Dierenbescherming, Frank Dales, zal op de Dag van de Toekomst op symbolische wijze de eerste schop voor de bouw van deze stal in de grond steken. Een ander project is een innovatief sleepdoekspuitsysteem, waarvoor een nieuwe naam en logo worden onthuld. Het systeem is ontwikkeld door loonwerker Harrie Hoeben uit Maarheeze in samenwerking met CLM, DLV en de provincie Noord-Brabant.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘innovatie’

Meer informatie LNV, 4 november 2008: Minister Verburg op de ‘Dag van de Toekomst’

Meer informatie Website van Dag van de Toekomst

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.