Home

Achtergrond 278 x bekeken 14 reacties

'22.000 handtekeningen onder burgerinitiatief tegen megastallen in Noord-Holland'

De Dierenbescherming en Milieudefensie hebben naar eigen zeggen ruim 22.000 handtekeningen verzameld onder het burgerinitiatief tegen megastallen in Noord-Holland.

Daarmee hebben zij genoeg handtekeningen om het burgerinitiatief in behandeling te laten nemen door Provinciale Staten. In de provincie Noord-Holland zijn 5.000 handtekeningen nodig voor een geldig burgerinitiatief.

Beide belangengroeperingen willen het burgerinitiatief op 15 december aanbieden aan Commissaris van de Koningin Harry Borghouts.

Akkerbouwer-pluimveehouder Erik Weel wil in de Wieringermeer een pluimveestal voor 1,6 miljoen dieren bouwen en in de gemeente Niedorp zouden er plannen zijn voor een melkveebedrijf met 750 dieren.

Christel Bollen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  grote

  Joost, ik wist niet dat we het eens waren met elkaar. Jij stelt dat er een tekort aan vleesproducten mag komen, nou dat wil ik ook wel !!!! Gaat de prijs lekker omhoog en verdien ik meer geld om een megastal te bouwen !!!!!

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  "want een vorm van mededogen voor andere levensvormen van jullie zal wel altijd te ver gezocht zijn" Het opmerkelijke is dat ik het voorgaande, gezien jouw uitlatingen hier, ook over jou kan zeggen.

 • no-profile-image

  westfries

  wij wonen er vlak bij
  en de mensen die er tegen zijn hebben hun huis tekoop staan, krijgen zelf geen vergunning om hun bedrijf uit tebreiden of t zijn zo genaamde dieren vrienden

  de gene die het noordhollands dagblad van enkele weken geleden heeft gelezen heeft daar in een heer uit aartswoud zijn verhaal kunnen lezen een onwijs slap verhaal over stank en vrachtwagens en de rest loopt er blerend achter aan

 • no-profile-image

  W Geverink

  Joost . Jullie als vega's zullen niet rusten totdat het laatste beetje regenwoud voor soyaproductie in cultuur is gebracht . Je zit op een site waar die mening niet wordt gedeeld .

 • no-profile-image

  joost

  Alle bedrijven met meer dan 10 dieren is een mega bedrijf en een gebrek aan vleesproducten mag van mij direct.
  Ik wil jullie wel eens zien als jullie familie en omgeving allemaal kapot gaan aan vogelgriep of mrsa of een dergelijke virus.
  Ik heb er in ieder geval geen zin aan dood te gaan aan een virus die geboren is uit hebzucht over de ruggen van miljoenen onschuldige andere levende wezens en mocht je ook nog gelovig zijn dan hoop ik dat er verantwoording moet worden afgelegd voor al het leed en moordzucht, alvast prettige kerstdagen

 • no-profile-image

  Jeroen

  Juist sneu dat deze burgers niet juist worden geinformeerd waarom ze een handtekening zetten......
  Wat dat betrefd zou er eens honger moeten komen, zo dat de mensen weten wie hun eten produceerd!

 • no-profile-image

  qwerty

  vraag een : bent u bereid van uw inkomen 60% voor eten te betalen. vraag 2 koopt u dat ook van lokale verouderde bedrijven? INdien voorgaande vragen met ja beantwoord zijn ga dan naar vraag drie:Bent u tegen nieuwe stallen?

 • no-profile-image

  Alberta

  Aan 1 kant is het voor de kleinere boeren natuurlijk niet goed dat zulke mega bedrijven gebouwd worden. Maar dit is toch waar het heen gaat. De groten worden groter en de kleintjes verdwijnen. En zolang de mensen zo goedkoop mogelijk vreten op tafel willen hebben en de boer met steeds kleinere marges. (hoe je dat ook maar schrijft) overleven moet gaat het daar toch heen. Het word inderdaad tijd dat er weer wat honger geleden word om de mensen eens goed wakker te schudden.

 • no-profile-image

  FRIESLAND BOER

  Dus ze willen daar de spelregels tijdens de wedstrijd veranderen?

 • no-profile-image

  pijnzer

  Technisch en alle organisatie rondom zo'n stal zal allemaal wel te doen zijn. Zal wel dik in orde zijn.
  Maar wat als er een keer stront aan de knikker is? Vogelgriep of wat voor gesodemieter dan ook. Of de leidinggevende legt plotseling het loodje.
  Ik heb al meer grote intensieve bedrijven gezien die niet door zomaar iemand anders is over te nemen omdat dan de dagelijkse werkzaamheden boven de pet groeien. Vooral als stallen ouder worden en er komt onderhoud wat al gepleegd had moeten worden. Het is in mijn optiek gewoon te veel 1,6 miljoen. En wanneer ziekten uitbreken in een gebied waar zo'n stal staat dan kun je (ik zeg kun je) een megaprobleem hebben die dan weer op de belastingbetaler wordt afgeschoven.
  Nee het is te groot, laten ze dat maar in Alberta doen.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Wat is de maat waarbij een bedrijf "mega"bedrijf wordt ?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste Joost (en gelijk gestemden). De navolgende reactie heb ik ook gericht aan "Linda". Als je niet graag dood gaat zou je onderstaande reactie eens tot je moeten laten doordringen. Zoals je weet hebben dieren drinkwater nodig. Dit drinkwater krijgen ze zowel uit leidingwater als (door lozingen vervuilde) sloten. Als je goed geïnformeerd bent, of je laat informeren, zul je weten dat dit drinkwater vervuild is door chemische stoffen en antibiotica.......van de mens. Meer dan 90% van deze vervuiling is terug te voeren naar de residuen van geneesmiddelen en andere stoffen. En met name de residuen van de/jouw geneesmiddelen zorgen voor bacteriële resistentie bij zowel mens als dier. Hierdoor wordt het immuniteitssysteem van zowel de mens als de dieren aangetast waardoor ze gevoeliger worden en medicijnen nodig hebben. De dieren hebben hier niet om gevraagd. De goede volgorde is dus het aanpakken van het geneesmiddelengebruik bij de mens zodat de dieren echt zuiver water te drinken krijgen. En dat er met deze aanpak dan slachtoffers vallen lijkt me duidelijk, maar dit hoeft niet altijd bij de veehouderij te zijn. Dit geldt overigens ook in beperkte mate bij plantaardige produktie. Ook deze groeien vaak op door de mens vervuild water. Trek als Nederlands burger zelf eens het boetekleed aan in plaats van op een goedkope manier de eigen tekortkoming bij dierhouders neer te leggen.

 • no-profile-image

  joost

  Wij weten waar onze hele kleine beetje soja weg komt en inderdaad op deze site heb ik niets te zoeken, want een vorm van mededogen voor andere levensvormen van jullie zal wel altijd te ver gezocht zijn, het misbruiken en moorden zal wel altijd door blijven gaan

 • no-profile-image

  vogeltje

  Pijnzer,

  Nee het is veel makkelijk 100 kleine bedrijven, die daardoor een veel grotere oppervlakte bewerken, waardoor mogelijk ziektes sneller over een veel groter gebied treffen!
  Betaalde ik ook niet belasting, voor zwartwerkers met ww of projecten voor de kansjeugd, waar je dat achteraf weer leest dat het niet werkt!.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.