Home

Achtergrond 166 x bekeken

2008 kende normale herfst

De herfst heeft dit jaar in De Bilt een normaal beeld laten zien.

De temperatuur en de neerslag lagen in de maanden september, oktober en november samen precies op het langjarig gemiddelde. De zon liet zich ongeveer 38 uur meer zien dan gemiddeld.

Dat heeft het KNMI vrijdag gemeld. De maanden september en oktober waren iets te koud, maar dat werd goedgemaakt door november. In de maand waarin de boeren vroeger hun varkens slachtten, was het gemiddeld 6,9 graden tegen 6,2 graden normaal.

In de drie herfstmaanden konden de inwoners van De Bilt genieten van zeven dagen waarop de temperatuur hoger dan 20 graden werd. Op donderdag 11 september werd het zelfs meer dan 25 graden. De hoogste landelijke temperatuur werd op die dag in Maastricht gemeten: 27,3 graden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.