Home

Achtergrond 142 x bekeken

West-Europa haalt CO2-doel 2010 ruimschoots

West-Europa haalt de geplande CO2-beperking in 2010.

Nederland gaat zelfs over het doel heen, blijkt uit ramingen van de Europese Commissie die vandaag naar buiten zijn gebracht.

De vijftien West-Europese landen moeten volgens de zogeheten Kyoto-afspraken 8 procent minder broeikasgas CO2 uitstoten in 2010 vergeleken met 1990. Alle geplande acties samen zorgen volgens de Europse ramingen zelfs voor 11,3 procent minder uitstoot.

Nederland dient volgens Kyoto de uitstoot 6 procent terug te dringen. Met alleen het huidige beleid komt de reductie al uit op 6,1 procent en met de geplande maatregelen erbij zelfs op 8,4 procent. Daarbij is echter nog niet meegeteld dat Nederland minder biobrandstof wil invoeren, zoals het kabinet vrijdag voorstelde.

EU-commissaris Stavros Dimas (Milieu): "Deze ramingen zijn goed nieuws. Het toont dat de gecoördineerde Europese aanpak werkt. Maar het is de eerste stap. Nu moeten we naar een wereldwijd akkoord voor ambitieuze doelen voor 2020.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.