Home

Achtergrond 170 x bekeken

Wessanen handhaaft verwachtingen

Voedingsmiddelenconcern Wessanen handhaaft zijn verwachtingen voor 2008 ondanks de huidige onzekerheid in de economie.

Dat maakte het bedrijf, bekend van natuurvoedingsmerk Zonnatura en snackmerk Beckers, vandaag bekend bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers.

"De turbulente en economische ontwikkelingen van dit moment en de snelheid van verandering maken het moeilijk voorspellingen te doen'', aldus bestuursvoorzitter Ad Veenhof in een verklaring. Maar de operationele en financiële ontwikkelingen van Wessanen, "geven reden de vooruitzichten te handhaven''.

Wessanen streeft voor heel 2008 naar een omzetgroei van 6 tot 8 procent voor zijn Noord-Amerikaanse activiteiten. Voor de Europese tak gaat het concern uit van een omzetgroei van 5 tot 7 procent. Het concern verwacht dat alle vier de divisies meer winst zullen maken dat vorig jaar.

Beleggers op de beurs in Amsterdam reageerden positief op rapportage van Wessanen. Het aandeel stond vlak na opening 6,5 procent hoger.

Wessanen realiseerde in het derde kwartaal een omzet van 386,9 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar kwam de omzet uit op 387,9 miljoen euro. Aangezien Wessanen meer dan 60 procent van zijn omzet uit Noord-Amerika haalt, werden de resultaten gedrukt door de zwakke dollar. Tegen constante wisselkoersen zou de omzet met 5,7 procent zijn gestegen. De zwakke dollar en Britse pond sterling hadden een negatief effect van 23,1 miljoen euro op de omzet.

De nettowinst daalde naar 8,1 miljoen euro van 9,9 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 14,1 miljoen euro, tegen 13,1 miljoen euro een jaar eerder.

De Noord-Amerikaanse activiteiten waren goed voor 227,8 miljoen euro. De Europese divisies droegen 152,1 miljoen euro bij aan de totale omzet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.