Home

Achtergrond 165 x bekeken

Week 42: rustige eiermarkt

De eiermarkt oogt deze week tamelijk rustig. De vraag en bestellingen zijn qua volume niet al te groot en dat zou veroorzaakt worden doordat de eierconsumptie als gevolg van de lopende herfstvakanties in Nederland en Duitsland op een wat lager peil ligt dan normaal.

Er is volgens enkele pakstations wel iets meer vraag naar alternatieve eieren vanwege wat acties die zo hier en daar lopen, maar de interesse naar kooi-eieren zou over het algemeen toch wel wat tegenvallen.

Dit wordt vooral ook veroorzaakt vanwege de wat teruglopende kooplust van de eiproductenindustrie. De eierverwerkers vragen wel naar eieren, maar op duidelijk lagere prijsniveaus, dan voorheen.

Het eieraanbod wisselt wat, afhankelijk van de soort eieren. Kooi-eieren zijn ruimschoots voorhanden en het aanbod van scharreleieren en vrije-uitloopeieren zou wat minder ruim van omvang zijn.

De eierprijzen dalen wat en dat geldt met name voor kooi-eieren. De prijsafname is overigens wel beperkt van omvang, maar de trend is wel neerwaarts gericht.

Als gevolg van de dalende eierprijzen, zijn derde landen in beeld en loopt de eierexport naar deze landen redelijk door. De hoeveelheden zijn niet omvangrijk, maar de interesse is duidelijk merkbaar.

Al met al, een rustig marktbeeld, met toch wel weer wat licht dalende prijzen in het kooisegment.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.