Home

Achtergrond 170 x bekeken

Week 41: slachtkip op beurs -1 cent

We worden deze week getrakteerd op een eigenaardig divers beeld bij de noteringen voor de slachtkippen. Deinze komt met een bescheiden, maar toch vrolijke +1 cent, de NOP houdt het allemaal ongewijzigd en Pluimveebeurs Barneveld oogt sombertjes met 1 cent daling bij zowel de witte als de bruine slachtkippen. Dit maakt dat de verwachtingen wel erg onzeker worden.

Vorig jaar was het beeld op de slachtkippenmarkt heel wat rooskleurigr: toen stegen de slachtkippenprijzen vanaf week 30 tot week 45 onafgebroken. Het niveau van de prijzen lag toen ook veel hoger. Neem de bruine hennen op Pluimveebeurs Barneveld: die doen nu 18 cent tegen 24 cent vorig jaar.

Vleeskuikenmoederdieren

De uitgeproduceerde vleeskuikenmoederdieren doen het rustig aan na de stevige stijging van vorige week met ongewijzigde noteringen bij de NOP en op Pluimveebeurs Barneveld. Daarmee blijft de kloof met vorig jaar (ruim) een stuiver, want ook vorig jaar bleven in week 41 de noteringen van de vleeskuikenmoederdieren ongewijzigd. In Deinze daarentegen gaat de stijging verder, met deze keer een plus van 2 cent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.