Home

Achtergrond 476 x bekeken 2 reacties

Vion: opmerkingen CBL ongepast

Vion is ‘not amused’ over de opmerkingen die directeur consumentenzaken en kwaliteit Marc Jansen van het CBL heeft gemaakt over Vion. Dat meldt directeur communicatie Marc van der Lee van Vion.

Website Meat and Meal citeert Marc Jansen: “Het lijkt er op dat de Duitsers wel snel een goed systeem tegen berengeur kunnen ontwikkelen. Waarom kan Vion dat niet? als blijkt dat de Duitsers inderdaad snel een oplossing hebben gevonden, dan zijn wij op het verkeerde been gezet.” Verder meldt de site dat het CBL wil uitzoeken hoe het zit en vindt dat het ministerie van LNV in actie moet komen.

Vion voelt zich onheus bejegend. “Wij betwijfelen ten zeerste dat Tönnies een goede detector heeft. Volgens onze informatie zijn ze nog niet verder dan een proefopstelling”, aldus Marc van der Lee. “Los daarvan, als Tönnies een oplossing heeft, is dat een ‘end of pipe’-oplossing. wij hebben altijd gezegd naar een eindoplossing te streven waarbij je berengeur helemaal uitbant. Dat moet via de fokkerij en de voeding. Daar heb je gewoon meer tijd voor nodig, maar is wat ons betreft de enig juiste oplossing.”

Van der Lee wijst er verder nog op dat de supermarkten wel eens grote risico’s kunnen lopen als ze berenvlees in de schappen leggen, vertrouwend op een goed detectiesysteem. “Als blijkt dat het systeem niet goed werkt en je krijgt klachten over stinkend vlees, dan heeft de hele sector een probleem. Het is spelen met vuur.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Waarschijnlijk een van de weinige keren dat Vion het bij het rechte eind heeft. Het CBL wenst gewoon te spelen met vuur, zodat ze na de eerste melding van beregeur weer kunnen zeggen dat ze beter buitenlands vlees kunnen nemen.
  Dit vlees is zeker niet beter, maar in ieder geval wel goedkoper en daardoor is er makkelijker meer marge op te halen. Zo lang de consument niet wenst te betalen, moet de nederlandse producent zich nergens mee inlaten! Of dit nu beren of borgen zijn of een melkcooperatie die meent dat ze een "kwaliteitssysteem" moet hooghouden.

 • no-profile-image

  ik

  Niet alles van je afschuiven meneer van der Lee. Het is altijd zo makkelijk om het bij een ander neer te leggen terwijl je in de slachterij ook een bak proef kunt doen. Dus niet zeuren en is een keer door pakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.