Home

Achtergrond 206 x bekeken

Verklaring arbeidsrelatie nu elektronisch aan te vragen

Sinds deze week kunnen ondernemers de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) elektronisch aanvragen. Dit formulier kan online worden ingevuld en worden verzonden. Uiteraard kan de aanvraag ook nog steeds schriftelijk.

Een ondernemer kan tijdelijk of voor langere perioden een andere ondernemer inschakelen. Het is dan niet altijd direct duidelijk hoe de verhoudingen liggen en wie de loonheffingen en premie moet afdragen. Om te voorkomen dat de opdrachtgever later alsnog moet betalen, omdat de Belastingdienst achteraf vaststelt dat de werkzaamheden toch niet als zelfstandig ondernemer zijn verricht, kan een Verklaring arbeidsrelatie (VAR) worden aangevraagd. De opdrachtgever weet dan zeker of hij over de inkomsten van de ingehuurde ondernemer loonheffingen moet inhouden.

Het is niet verplicht om een VAR aan te vragen, maar het kan achteraf veel problemen voorkomen.

Meer informatie Uitgebreide informatie en elektronische aanvraag VAR-verklaring

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.