Home

Achtergrond 203 x bekeken 3 reacties

Verburg blijft bij standpunt over vetmelkers

Minister Gerda Verburg (LNV) ziet geen enkele reden om de zogeheten vetmelkers verder tegemoet te komen. Dat schrijft ze aan de Kamercommissie-LNV.

De minister ziet zich gesterkt door een tweetal uitspraken van de rechter (zowel CBB als civiele rechter), die de zestien vetmelkers in het ongelijk heeft gesteld.

Vanwege in 2006 gewijzigde EU-regels voor de vetcorrectie moesten de vetmelkers meer superheffing betalen. Verburg bood hen in 2007 aan eenmalig, bij wijze van overgang, de helft van de superheffing te verevenen. De veehouders vinden dit te weinig.

De bewuste veehouders voelen zich gestraft voor het gebruikmaken van een maas in de wet: door het hebben van een klein quotum met een hoog vetpercentage konden ze veel meer melk leveren dan het quotum hen toestond; slechts over een klein deel van de overschrijding hoefden ze superheffing te betalen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melk

  wij hebben hier enkele honderdduizend litters erover gemelkt en betalen geen super heffing. dus effe in belgie komen melke !!!!

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Wie z'n gat verbrand moet op de blaren zitten. Vetmelker kreeg de kans om de overheid te laten meebetalen. Als hij dat weigert om er gebruik van te maken is dat natuurlijk dom.

 • no-profile-image

  Vetmelker

  We betaalde over de GEHELE overschrijding volledig superheffing !

  We kunnen wel meer levenren dan ons quotum toestaat maar dan betaalde we nu en vroeger VOLLEDIG SUPERHEFFING ! Zoals iedereen!

  Vreselijk die onzin die hier geschreven wordt !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.