Home

Achtergrond 218 x bekeken

Vee-exporteurs willen steun

Tweede Kamerleden nemen een petitie aan van belangenbehartigers voor de vee-export.

Tweede Kamerleden nemen een petitie aan van belangenbehartigers voor de vee-export. Foto Henk Bouwman

In het uiterste zuiden van Limburg vult melkveehouder Theo Bleser de drinkbakken. Samen met zijn broer Wim melkt hij ruim 70 koeien terwijl hij daarnaast een fokkerijtak bestierd. De beesten hebben het volgens Bleser goed naar hun zin in de zon, maar worden er ook dorstig van. Foto Twan Wiermans

Een op de vijf kinderen ontbijt niet altijd of niet altijd voldoende. In grote steden is dit zelfs bijna een op de drie. Vandaag begon Het Nationaal Schoolontbijt. Op ruim 1.700 scholen ontbijten deze week de kinderen. In speciaal ontwikkeld lesmateriaal besteden leerkrachten extra aandacht aan goede voeding. Foto ANP

De Grimme Front Topper FT 270 V wordt morgen voor het eerst gedemonstreerd. Vandaag werd de machine uitgeprobeerd. Foto Harry Tielman

Wijnteler Nanny Schut werkt bij een pas aangeplante olijfboom bij haar wijngaard in het Gelderse Otterlo. De zeven tot acht eeuwen oude bomen zijn aangevoerd uit de Spaanse Pyreneeën. Schut heeft nu een olijfboomgaard van 1,5 hectare bij wijnhoeve De Veluwe. Het is de eerste in Nederland. "Ik zie het als verlengstuk bij mijn wijngaard. Wijn en olijven horen nu eenmaal bij elkaar.” Of er veel olijven vanaf zullen komen, weet Schut nog niet. ”Het is nog maar een experiment. De bomen zijn wel bestand tegen de Nederlandse winter." Foto VidiPhoto

De dochtergroep van fokstier Rocko (Jocko x Lord Lily) van Genes Diffusion kon ondanks de uitbraak van blauwtong type 6 toch tijdens de rundveerelatiedagen in Hardenberg worden gepresenteerd. Wel werden de dieren van te voren klinisch gekeurd door dierenartsen. Rocko staat bekend als een van de beste Jocko-zonen ter wereld. In augustus kwam hij op een fokwaarde van 112 voor benen en 111 voor exterieur. De dochters zijn tot en met morgen in Hardenberg te bekijken. Foto Jacob Melissen

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.