Home

Achtergrond 262 x bekeken 12 reacties

Varkens in Nood vraagt om geld voor rechtszaak

Varkens in Nood vraagt voor het voeren van een rechtszaak tegen Albert Heijn en C1000 financiële steun van het publiek.

Dat blijkt vandaag uit krantenadvertenties van deze stichting.

Inzet van de rechtszaak is dat de supermarkten afzien van het verkopen van vlees van gecastreerde varkens. Biggen worden gecastreerd omdat het vlees anders kan stinken in de pan. Volgens Varkens in Nood is daarvoor geen wetenschappelijk bewijs.

De supermarkten Aldi en Lidl besloten deze week na overleg met de stichting vanaf begin volgend jaar alleen nog vleeswaren van niet-gecastreerde varkens te verkopen.

De koepel van supermarkten beloofde eerder al dat de supers vanaf voorjaar 2009 geen producten meer verkopen van varkens die zonder verdoving zijn gecastreerd. De varkenshouders leren nu hoe ze de dieren moeten verdoven tot er uiterlijk in 2015 alternatieven moeten zijn gevonden voor de ingreep.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) vindt dat hierbij een grote taak is weggelegd voor de varkenshouders. "De tussenoplossing van verdoofd castreren moet er niet toe leiden dat de leveranciers van varkensvlees achterover gaan leunen'', aldus het CBL.

Lees ook Sector niet onder de indruk van 'omslag' Aldi

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  En weer is er zo´n stichting die een samenafgesproken afspraak naar de maan schiet.
  Ze hebben weer iets anders gezien dus moet het maar zo.
  En naast al die gratis medewerkers(zie eerder nieuwsbericht) kunnen ze nog niet hun broek ophouden..... dus is er verkeerd management, daan houd het toc mooi op.

 • no-profile-image

  koen

  Ik denk dat het voor den aldi&lidl meer show en oogverblinding is dan wat anders ! Voor de warenhuizen tellen enkel de € op het einde van de maand ! Voor de cosument just hetzelfde ! Wat zou er het best verkopen in de winkel? Een kotelet van een verdoofd gecastreerd varken aan 8€ de kilo of een kotelet van 7€ de kilo afkomstig van een onverdoofd gecastreerd varken? Aan varkens in nood wil ik dan ook nog meegeven, ga werken gelijk iedereen die vooruit wil in het leven ! Ge moet dan niet beginnen bedelen !

 • no-profile-image

  johan verbeek

  Het zou een heel goede zaak zijn dat zowel maatschappelijke als ook brance gelieerde organisatie,s een financiele ondersteuning gaan geven,want dan doe recht aan het dier welzijn,als ook aan het boer en millieu welzijn,want geen varkenshouder vind het castreren een aangenaam werk,plus beren gaan efficienter om met voer als de borgen. waardoor we minder mineralen produceren.dus zo sla je drie vliegen in een klap.

 • no-profile-image

  Mark

  Ik lees verschillende berichten, hier wordt gesproken over vleeswaren, ipv vers vlees. Dat zijn andere produkten. Indien er een overeenkomst is met Aldi/Lidl om vleeswaren te verkopen van niet gecastreerde varkens, betend dat dan dat ze wel een karbonaadje van een gecastreerd varken gaan verkopen?
  Deze onduidelijke berichtgeving zaait onrust. Ik denk dat dit ook de bedoeling is van de stichting varkens in nood. Het is belangrijk dat de redaktie in deze een goede berichtgeving hanteerd. De kleinste woordafwijking kan grote gevolgen hebben.

 • no-profile-image

  boer

  Volgens mij is dit de omgekeerde wereld. Die eist die bewijst. Als varkens in nood stelt dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat berenvlees gaat stinken in de pan dan zal men dit moeten aantonen. Het is dan aan varkens in nood om met wetenschappelijke rapporten aan te tonen dat vlees van ongecastreerde varkens niet stinkt. Dit nog los van het feit of dit argument kans van slagen heeft in een rechtzaak.

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Bewijst maar weer eens dat varkens in nood iedereen wil pesten zonder dat daar een rede voor is. Net paul de leeuw.

 • no-profile-image

  B

  Hei varken in nood.
  Je mot wel echt beklopt zijn om zulk een vraag te doen op internet.
  Zal ik jullie eens een advies geven. Lees alle boerderij blogs en orienteer jullie eens wat meer in de wereld. dan zien jullie dat er veel en veel meer ellende is met op 1e plaats human oei engels kunnen jullie niet dus meer ellende met mensen. en dan kijken jullie naar problemen met dieren in de wereld en dan zien jullie dat er echt dieren leed is. nee niet zoals jullie zien in NL want in NL heeft een dier het beter dan vaak een NL er in het buitenland. willen jullie echt dieren leed zien wat normaal gevonden word in de landen waar ik je de fotos van kan sturen. komen jullie misschien tot bezinning en gaan jullie geld inzamelen voor een vriendelijke landbouwer uit NL daar of om wat tedoen aan de ellende van de dieren in andere landen.
  Weet wel dat varkentje in NL een beter leven heeft dan in 20 % van de gevallen van mensen op deze aardbol\Stumpers zijn jullie. met totaal geen open en eerlijke kijk op leven en laten leven
  B.Stoks

 • no-profile-image

  dirk

  Kunnen ze niet zelf de broek ophouden

 • no-profile-image

  gert

  stemmingmakerij,anders hebben ze geen bestaansrecht

 • no-profile-image

  Lies

  Er zijn genoeg fok beren,doe die maar eens in de pan,en dan maar smullen???????ha ha ha

 • no-profile-image

  r.v.

  ik betaal liever een euro meer voor vlees zonder "luchtje"

 • no-profile-image

  Bezorgde consument

  Wie is er zo gek om zulke idiote clubs 1000 euro te betalen? Zij willen alleen maar aandacht, ik meen dat er afspraken zijn gemaakt tussen de betrokken partijen die het aangaan. Gaat hier Varkens in Nood dwars door heen spoken? Voor de varkenshouders, voor wie dit van het grootste belang is, willen zo snel mogelijk van castereren van de beerbiggen af, maar het moet wel verantwoord zijn! En daar zijn afspraken over gemaakt. Hierbij zijn de varkens echt niet in nood!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.