Home

Achtergrond 304 x bekeken

VN: ernstige droogte in Syrië

Syrië heeft te kampen met verreweg de ergste droogte in veertig jaar tijd, waardoor ondervoeding dreigt voor mogelijk een miljoen mensen.

Dat hebben de Verenigde Naties vandaag in Genève laten weten. De organisatie stelt dringend 20 miljoen dollar (14 miljoen euro) nodig te hebben om de situatie het hoofd te bieden. De autoriteiten in Syrië kunnen de enorme vraag naar bijstand zelf niet meer aan, aldus een woordvoerster van OCHA, de VN-organisatie die humanitaire hulp coördineert.

Tienduizenden herders hebben bijvoorbeeld hun kudde verloren, waardoor ze niet meer in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. ,,De situatie kan pas verbeteren in het voorjaar, mits er regen valt'', laat de zegsvrouw weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.