Home

Achtergrond 196 x bekeken

'Tuinbouw moet ervaring opdoen met brandstofcellen'

Er zou in de glastuinbouw ervaring opgedaan moeten worden met brandstofcelsystemen.

Dat concludeert KEMA naar aanleiding van onderzoek naar deze techniek, zo meldt energiek2020.nu. Warmtekrachtinstallaties op basis van brandstofcelsysteem vormen een veelbelovende energiezuinige techniek voor het opwekken van warmte en stroom. Het type systeem dat geschikt is voor de tuinbouw -met een elektrisch rendement van 60% of meer- komt volgens het KEMA-rapport naar alle waarschijnlijkheid niet voor 2012 op de markt. Het zou volgens KEMA handig zijn als er in de tuinbouw al enige ervaring zou zijn opgedaan met dit systeem. Op die manier zouden verbeterpunten al tijdens het ontwikkelingsproces van de brandstofcelsystemen kunnen worden teruggekoppeld naar de fabrikanten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.