Home

Achtergrond 167 x bekeken

Tramremise Rotterdam een van de schoonste van EU

De grote nieuwe tramremise van Rotterdam wordt een van de milieuvriendelijkste remises van Europa.

Het vervoersbedrijf RET deelt daarvoor kennis met collega-bedrijven in Brussel, Dijon en Blackpool, die ook nieuwe tramremises bouwen. De samenwerking in het zogeheten Tramstore21-project wordt donderdag in Brussel ondertekend.

Het gebouw langs de A16 in Beverwaard moet in 2010 klaar zijn. Het staat vol windmolens, zonnepanelen en milieuvriendelijke materialen, zoals gerecycled granulaatbeton. De windmolens kunnen 1 miljoen kWh opleveren, de zonnepanelen besparen 60 procent van de gasrekenening.

De trams worden er bovendien gewassen met afvalwater, zogeheten grijs water. Dat bespaart 1300 m3 water per jaar. Bovenop de tramremise komt een parkeerdek voor vijfhonderd auto's. De bedoeling is dat de bestuurders daar overstappen op de tram naar bijvoorbeeld de Rotterdamse binnenstad. Dat moet veel CO2-uitstoot van auto's voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.