Home

Achtergrond 153 x bekeken

Tarwetermijnmarkt Chicago herstelt enigszins

De tarwetermijnmarkt in Chicago is gisteravond hoger gesloten, net als de aandelenbeurzen wereldwijd.

De decembercontracten noteerden gisteravond $5,88 per bushel tarwe (118 euro per ton). Dat is 4,3 procent meer dan vrijdag. Net als de aandelenbeurzen sloot Chicago vrijdag met verlies. In één dag zakte de decembernotering met 6,8 procent. De termijnhandel had last van de crisis in de financiële markten omdat veel geld aan de agrosector wordt onttrokken.

De stijging van Chicago gisteren kwam dan ook voor een deel door het herstel op de aandelenbeurzen. Daarnaast maakte Argentinië bekend dat het 28 procent minder tarwe gaat oogsten dan vorig jaar.

De maisnotering liet gisteren nauwelijks een herstel zien op Chicago. De decembercontracten sloten op $4,11 per bushel, een stijging van 3,2 dollarcent. Vrijdag daalde de maisnotering zo hard dat de handel tijdelijk werd stil gelegd. Mais heeft ook last van de gedaalde olieprijs, wardoor minder vraag is naar biobrandstof.

Of registreer je om te kunnen reageren.