Home

Achtergrond 148 x bekeken

Steeds meer mensen volgen media via internet

Het aantal Nederlanders dat radio, tv of kranten via internet volgt, is de afgelopen jaren sterk gestegen.

Ook bankzaken doen via het web wordt steeds populairder.

Dit blijkt vandaag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onder vierduizend mensen van 12 tot 75 jaar.
Van de internetters stemt inmiddels ruim de helft via de computer af op radio of tv. Dat komt neer op een verdubbeling in drie jaar tijd. Verder leest bijna de helft via het beeldscherm kranten of nieuwsbladen. Dat was in 2005 nog maar één op de drie.

Ook het aantal mensen dat met muis en toetsenbord zijn bankzaken regelt, blijft toenemen. Dit jaar doet bijna 75 procent van de internetgebruikers dat, tegen nog geen 60 procent drie jaar geleden.

Anders ging het met aankopen doen via internet. Het aandeel e-shoppers bleef het afgelopen jaar gelijk, nadat het de vijf jaar ervoor gemiddeld met 5 procentpunten was toegenomen.

Van de huishoudens heeft 86 procent een internetaansluiting. De laatste paar jaar groeit het aantal huishoudens met internet nog maar beperkt. Wel nemen laptops steeds meer de plaats in van de gebruikelijke desktopcomputer.

Verder gebruikt ruim een kwart van de internetters wel eens mobiele apparatuur buitenshuis of buiten het werk. Mannen internetten vaker met mobiele apparatuur dan vrouwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.