Home

Achtergrond 173 x bekeken

Staat inventariseert problemen bij provincies

Het ministerie van Binnenlandse Zaken inventariseert of provincies in de financiële problemen komen door de kredietcrisis.

Dat heeft het ministerie van Financiën vandaag laten weten.

De provincies bekijken op hun beurt weer of gemeenten in moeilijkheden komen. Een woordvoerder van Financiën voegt eraan toe dat zich op dit moment geen gemeenten of provincies hebben gemeld die in ernstige problemen verkeren.

Maandag werd bekend dat Pijnacker-Nootdorp, Goes, Zundert en Asten geld bij de IJslandse Landsbanki hadden uitstaan. Volgens Pijnacker-Nootdorp hebben diverse gemeenten voor zover bekend 85 miljoen euro bij Landsbanki gestald. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten kan dat echter niet bevestigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.