Home

Achtergrond 302 x bekeken 1 reactie

Schilderachtig tafereel in Groningen

Ochtendmist zorgt voor schilderachterige taferelen in het Warffum in Noord-Groningen.

Als in een prentenboek. Door de koude nachten ontstaat er de laatste dagen in de nacht en morgen mist, vooral in de buurt van sloten en waterlopen. Zo ook bij de sloot waar dit jongvee uit drinkt. Dit weekend verwacht het KNMI nog een paar mooie nazomerdagen met temperaturen tot 20 graden Celsius en zon. De kans op regen neemt vanaf volgende week woensdag opnieuw toe. Foto Jan Bouwman

Bij Eicom Barneveld gaat het werk ook op Wereld Eidag gewoon door, zoals hier op de verpakkingsafdeling. Gisteren was het Wereld Eidag 2008, die dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden wordt. Veel Aziatische landen vieren deze dag elk jaar, waarbij Barneveld volgens de pas opgerichte Stichting Wereld Eidag niet achter kan blijven. Gisteren vonden daarom allerlei activiteiten in het centrum van Barneveld plaats. Vandaag houden zes bedrijven in de omgeving, waaronder Eicom, een open dag.Foto Wil Groenhuijsen

Twee werknemers van loonwerkbedrijf Van Lin uit het Limburgse Bergen verrichten tijdens de korte afwezigheid van vrachtwagens onderhoud en reparaties. Volgens werkplanner Wim Koks van de 1.100 leden tellende coöperatie Covas verloopt het werk prima. ”We werken dag en nacht door en zetten 1.900 tot 2.000 ton weg naar de fabriek in Dinteloord. De kwaliteit, in termen van gemiddeld suikergehalte en winbaarheid, oogt uitstekend. De opbrengst is wat wisselend, maar de echte recordopbrengsten zien we altijd pas in november.” Foto Twan Wiermans

De net in gebruik genomen transitiestal trekt veel publiek tijdens de open dag van Proefbedrijf de Waiboerhoeve in Lelystad. Het proefbedrijf hield gisteren een open dag en ook vandaag kunnen bezoekers op het bedrijf terecht. Gisteren trok de open dag zo’n 1.400 bezoekers, aldus organisator Oane de Hoop. ”We hoopten op duizend, maar dit is natuurlijk nog beter.” Vandaag verwacht hij eenzelfde aantal bezoekers. Naast de nieuwe stal is ook de mestscheider van Smico een publiekstrekker. Het filtersysteem is verkrijgbaar vanaf 20.000 euro. Foto Jan Willem Veldman

Voor het eerst in zeven jaar tijd stonden gistermorgen weer veehandelaren met koeien op de markt in Purmerend. Het was met een aanvoer van zeventig koeien een bescheiden start, maar het was niettemin een begin. Veehandelaar Piet Posch uit Oterleek opende de markt door plechtig een koe bij de hoorns te vatten. Lokale politici en burgers waren enthousiast. Er was ook steun van Friese handelaren, die een koppeltje koeien meenamen om te vermarkten. Over enkele maanden zal blijken of de markt een blijvertje is.Foto Ella Tilgenkamp

De uitbraak van H5N1 in het Duitse Markersdorf is hoogpathogeen virus. Dat maakt het ministerie van LNV bekend. Vrachtauto’s die pluimvee of broedeieren in Duitsland hebben vervoerd moeten daarom verplicht gereinigd en ontsmet worden. Er is nog geen sprake van een ophokplicht. Markersdorf ligt in Saksen, Oost-Duitsland. De laatste zes weken zijn volgens LNV geen transporten van pluimvee of -producten vanuit de regio naar Nederland geweest.Foto ANP

Koolraap wordt voor het oog van de chauffeur van verwerker Crop Alliance Baarland overgeladen in het Zeeuwse ‘s-Heerenhoek. Een deel van de koolraap bij teler Piet Remijn werd door een fout op 6 centimeter afstand ingezaaid in plaats van op 12 centimeter. De partijen besloten het vervolgens als proef te laten doorgroeien. De opbrengst van de kleinere knollen valt niet tegen, laat een woordvoerder weten. ”We gaan het volgende keer op 9 centimeter zaaien. Dan verwachten we een hogere opbrengst.” Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Simone Vlietstra

  Graag ontvang ik informatie over de foto van Jan Bouwman op 10 oktober 2008.
  Ochtendmist zorgt voor schilderachterige taferelen in het Warffum in Noord-Groningen.
  Wat zijn de kosten, de afmetingen en kan ik de foto bestellen?
  Met vriendelijke groet,
  Simone Vlietstra

Of registreer je om te kunnen reageren.